Media Sosial

Geekyapar!

Solo: A Star Wars Story’yi Kurtarmaya Çalışan Ron Howard Filme Dair Açıklamalarda Bulundu: Tam Anlamıyla Talihsizlik!

Star Wars filmleri söz konusu olduğunda, en iyi filmin Empire Strikes Back olduğu konusunda anlaşabiliriz bence. Orijinal üçlemeye toz konduramayanlar vardır mesela, sonrasında gelen hiçbir filmi beğenmezler. Prequel üçlemenin seriyi derinleştirdiğini savunanlar, evrende politikanın nasıl işlendiğini hevesle anlatır. Sequel üçleme ise kendi içinde bile ayrı tartışma konusudur. Bir de ana dokuz film dışında iki tane de spin-off film çıktı tabii aralarda. Bunlardan Rogue One benim en sevdiğim Star Wars f ilk ikide yer alır mesela. Diğer spin-off Solo ise belki de sahne arkasında yaşanan sorunlarının bir yansıması olarak ne eleştirel anlamda ne de gişe anlamında bekleneni verememişti. Yakın zamanda THR ile konuşan filmin “toparlayıcı” yönetmeni Ron Howard ise yapım hakkında düşüncelerini ifade etti.

“Solo hakkında sevdiğim çok şey var. Yine de çıktığı vakitlerde genel kitleyi yakalayamadı. Kahretsin!’’ diye adeta durumun özetini sunan Howard, filmi bitirme sorumluluğunu alışından bahsederken de şunları diyor: “Bu farklılığın, işi birlikte çalışmaya devam edilemeyecek bir bölünme noktasına getirdiğini anladım ve bu cidden talihsizdi çünkü Phil ve Chris’i severim, ayrıca onların çalışmalarını gerçekten beğeniyorum. Çekilen görüntülere ve yazılan senaryoya baktığımda –ki sevmiştim de- stüdyonun ve Lucasfilm’in çekimleri tamamlamak ve bazı kısımları tekrar çekmek konusunda neye baktığını anladığımı hissettim.’’ Ayrıca yönetmen, Miller&Lord ikilisinin planladığı bazı sahneleri de farklı şekilde yapmak istemiş ve ikili buna oldukça olumlu yaklaşmış. Hatta Ron Howard bu sürecin kendisi için profesyonellik ve arkadaşlık adına iyi bir antrenman olduğunu söylüyor.

Solo: A Star Wars Story serinin en az yarısından daha iyi bir film, dolayısıyla işin sonunun iyi bitmemesi beni üzmüştü filmi izlediğimde. Yakın zamanda da sinemada bir SW filmi beklemiyoruz bildiğiniz gibi. Bir sürü spin-off gelecekti güya ama hem Solo’nun talihsizliği hem de sequel üçlemenin vasatlığı ile onlar da hep ötelendi, iptal edildi… Şu an hem Taika Waititi, hem Patty Jenkins hem de Kevin Feige ayrı ayrı Star Wars filmleri planlıyor, en önce hangisini göreceğimiz ise meçhul gibi.

Star Wars markası için gelecek parlak görünüyor mu? Solo’ya devam filmi ister miydiniz? Önce kim ateş etti, Han Solo mu Greedo mu? Sizce de filmleri bir kenara bırakıp Disney Plus’a gelecek projelere bakmak daha iyi değil mi? Görüşlerinizi bir droide sakladığınız hologram ile bize ulaştırın çünkü siz bizim tek umudumuzsunuz.


https://ift.tt/jWN9rBl
Geekyapar!
https://ift.tt/QJlehF1
Yorum Gönder

Yorum Gönder